onsdag 27. mai 2009

Dagfinn Enerly - så fort kan livet snu

Lørdag 29. oktober 2005 spilte Fredrikstad Fotballklubb en avgjørende kamp mot Start for å holde plassen i Tippeligaen. Lagets kaptein var Dagfinn Enerly. En skikkelig forkjølelse gjorde at han egentlig ikke skulle spilt kampen. Men kapteinen ville stille opp for sine lagkamerater. Etter fem minutter får Start corner. Dagfinn Enerly er ikke spilleren som vanligvis er i egen 16-meter ved corner. Men denne kampen er viktig til bare å tenke offensivt. Kapteinen går opp i en hodeduell - og lander med en spiller over seg. En medspiller, Øyvind Hoås. Skaden er dramatisk: Lammelse fra nakken og ned. Så fort kan livet snu. Dette er ikke en bok som handler bare om fotball, men om en dramatiskt historie om hvor fort livet faktisk kan snu!

Jeg leste denne boka for jeg syntes det er en veldig interresant og dramatisk historie om Dafinn Enerly sitt liv.
Jeg synes det er kjekt at vi kan lese helt fra han var liten, til ulykken, til hvordan han er den dag i dag. Han har satt et mål i livet, det er å klare å gå til døtrene ska gifte seg slik at han kan følge dem til alters. Han sier han skal klare å gå igjen uansett, om han må vente fem år, ti år, tjue år, skal han uansett klare å gå.

Før kampen, sa daværende trener Knut Torbjørn Eggen til Dagfinn Enerly: "Må du bytte etter 15 minutter, så er det helt greit. Må du bytte etter 30 minutter, så gjør vi det og holder det helt til pause så tar vi det derfra." Neste gang Eggen møtte Enerly lå han koblet til respirator på Ullevål sykehus. Det aller første Dafinn Enerly sa til Knut Torbjørn Eggen da han møtte han var: "Var det greit at jeg bytta etter fem minutter, eller?" Denne spøken har reddet han flere ganger, mener Enerly.

"Ting går bra til slutt", sier Arne Dagfinn Enerly oppmuntret.

mandag 25. mai 2009

Mamma Mia!

Mamma Mia The Movie er en film som er basert på en populær musikal med samme navn som bygger på musikken fra den svært berømte svenske popgruppen ABBA. Det er en britisk-amerikansk film fra år 2008. Filmen er spilt inn på de greske øyene Skopelos og Skiathos.

Filmen handler om at Sophie (Amanda Seyfried) skal gifte seg med kjæresten Scott, og vil gjerne invitere faren sin før den store brullupsdagen. Dette er det eneste som vil gjøre hennes bryllup perfekt. Det gjenstår kun et problem - hun er ikke helt sikker på hvem faren er. Det står mellom tre personer. Etter at hun har lest moren (Meryl Streep) sine gamle dagbøker i all hemmelighet, oppdager hun at faren må være en av morens tre tidligere kjærester. Hun vet at moren ikke hadde likt hvis hun hadde invitert dem, men hun gjør det likevel, alle tre. Sophie prøver desperat å skjule dette for moren, men det går ikke lang tid før hemmeligheten kommer for en dag og moroa starter.